Csordás Attila

1980. január 9-én születtem Balassagyarmaton. Rajzkészségemre elôször az óvodában figyeltek fel óvónôim, s így lehetôvé vált, hogy már óvodás, illetve kisiskolás koromban jelenhessenek meg rajzaim különbözô gyermeklapokban (Dörmögô-Dömötör, Kisdobos).

Zánkán 1992-ben "Aranydiplomát" nyertem, s az ottani nemzetközi táborban csoportos kiállításon vettem részt. Ugyanebben az évben került sor elsô önálló kiállításomra is Balassagyarmaton.
Ipolyságon nemzetközi rajzpályázaton 1994-ben különdíjat nyertem. Második kiállításom Szécsényben szintén ebben az évben került megrendezésre. Réti Zoltán megnyitóbeszédével.
Késôbb 1996-ban a már fent említett Ipolysági pályázaton elsô díjat nyertem Jézus címû képemmel. Ekkor volt legutóbbi kiállításom is, szintén Balassagyarmaton, melyen Földi Péter tartott megnyitóbeszédet.
Tanáraim: Pénzes Géza, aki 7 éve tanít, valamint Földi Péter, akinél sajnos csak rövid ideig tanulhattam rajzolni.
Képeim témáit elsôsorban a keresztény mitológiából merítem. Azt hiszem így vagyok képes (leginkább) kifejezni az engem érdeklô problémákat, esetleg azoknak megoldásait. Képeim a szó klasszikus értelmében nem szürrealisták, hiszen mindnek egészen konkrét jelentése van, tehát korántsem beszélhetünk az átgondolt képeknél a tudatalatti automatizmusáról, sôt azt hiszem képeim az idô múlásával egyre tudatosabbak.

Csordás Attila


A festmények

Vissza a galériába