Nagyterem
1998. december

DECEMBER 3-9-IG (csütörtöktôl szerdáig)
13.30, 15.30,és 17.45 órától

Z, a hangyaSzínes, amerikai komputer-animációs film (DTS)

Rendezô:

 • Eric Darnell

Számos foglalkozás van, mely segíti az egyéniség kibontakozását, és önkifejezésre ösztökél. Hangyának lenni nem tartozik ezek közé. :-)

Ez a fő gondja Z-4195-nek is, aki a Central Park egyik szegletében, egy hatalmas hangyabolyban dolgozik. Egy a millióból. És körülbelül egy a millióhoz az esélye annak, hogy viszontláthatja Balát, a hangyakirálynő elkényeztetett lányát, akivel egy szerencsés véletlen folytán ismerkedett össze. Ám a lelkes kis dolgozó hangya nem adja fel a reményt, és katonának adja ki magát, hogy egy díszszemle alkalmával az emelvényen viszontláthassa a hercegnőt. Csakhogy a hadsereg a szemléről egyenesen a harcba megy, mégpedig a hatalmas és rettenetes termeszek ellen. Ha La Fontaine ezt megérhette volna!
A Dreamworks új produkciója a legkisebbekről szól, és nem a legkisebbeknek, hiszen bámulatosan ötvözi a számítógépes animáció lenyűgöző vizuális birodalmát a Woody Allen filmek humorával és szatírájával, valamint a legizgalmasabb akció filmek feszültségével. Ebben a mozivásznon eddig sosem látott világban a hősöknek olyan sztárok adnak karaktert és hangot, mint Woody Allen és Dan Aykroyd, Sylvester Stallone, Sharon Stone.


DECEMBER 3-9-IG (csütörtöktôl szerdáig)
20.00 órától

Ryan közlegény megmentéseSzínes, amerikai háborús film (DTS)

Főszereplők:

 • Tom Hanks
 • Matt Damon
Rendezô:
 • Steven Spielberg


DECEMBER 10-16-IG (csütörtöktôl szerdáig)
13.30 órától

ChipkatonákSzínes, amerikai komputer-animációs akció (DTS)

Főszereplők:

 • Gregory Smith
 • Kristen Dunst
Rendezô:
 • Joe Dante

Az ohioi Winslow Corners kertvárosában nyugodt az élet, az emberek barátságosak és katonabábuk csupán játékok. De hát egy játékkatonát nem lehet csak úgy a dobozáról megítélni...
Ismerkedjenek meg az Elit Kommandóval - mindegyik játékkatona egy külön kis személyiség. Számukra minden más csupán játék... a gyanútlan külvárosiakat is beleértve, akik egyszer csak szövetségben találják magukat a Gorgonitákkal, a kommandósok esküdt ellenségeivel. A szörnyű küllemű, mégis nemes Gorgoniták semmi mást nem akarnak, hogy a kommandósok elől meglapulva átvészelni azt az időt, amíg rá nem találnak Gorgon elveszett szigetére. Az Elit Kommandó azonban sajnos nem kapható tűzszünetre vagy egyezkedésre... és nem ejtenek foglyokat.


DECEMBER 10-16-IG (csütörtöktôl szerdáig)
15.30, 17.45 és 20.00 órától

Elveszve az űrben

Lost in Space

Színes, amerikai sci-fi (DTS)

Főszereplők:

 • Gary Oldman
 • William Hurt
 • Mimi Rogers
Rendezô:
 • Stephen Hopkins

A film a Robinson család galaktikus kalandjairól szól, melyeket a Jupiter 2 űrhajóval tett utazásaik során élnek át. A történet egy nem túl távoli jövőben játszódik. John Robinson professzorra és családjára esik a választás, hogy a Dortwest őrnagy, az űrhajó kapitányának vezetésével intergalaktikus utazásra induljanak. A Jupiter 2 hamarosan elhagyja az Alpha Prime bolygót, az egyetlen lakható planétát az űrben. Útközben találnak rá egy potyautasra a gonosz Zachary Smithre, aki minden áron meg akarja akadályozni, hogy a küldetést siker koronázza. A Jupiter 2 letér kijelölt pályájáról és a Robinson család kétségbeesve veszi tudomásul, hogy űrhajótörést szenvedtek a végtelen kozmoszban...


DECEMBER 17-23-IG (csütörtöktôl szerdáig)
13.30, 15.30,és 17.45 órától

Ámbár Tanár ÚrSzínes, magyar filmvígáték

Főszereplők:

 • Koltai Róbert
 • Dobó Kata
 • Hernádi Judit
 • Kállai Ferenc
 • Pogány Judit
 • Reviczky Gábor
 • PA-DÖ-DÖ
Rendezô:
 • Koltai Róbert

Ámbár Tanár Úr - becsületes nevén ifjabb Baradlay Rómeó - édesapjával idősebb Baradlay Rómeó nyugalmazott de még hyperaktív zenetanárral, és egy kakaduval él. Így adódott, mióta felesége elhagyta egy kopasz pasiért, akinek Ámbár azóta minden évben vesz egy virágot.
Egyébként bűvésznek készült, de matek-fizika szakos tanár lett... Ami a nézeteit illeti, legalább száz év lemaradásban van, de gyorsabban számol, mint a legkorszerűbb számológépek. Szereti alaposan körüljárni a dolgokat, ám ettől néha kissé körülményesnek tűnik ezért is hívják Ámbárnak. Meg a fura kifejezéseiért. Nevetséges és szeretetreméltó egyszerre...
Egy látszólag átlagos nap azonban döntő változást hoz Ámbár tanár úr életébe. Vakszerencséje és az igazgató a negyedik cébe vezérli, ahol a német tanárnőt helyettesíti. Miután úgy-ahogy rendet teremt riasztópisztolyával és nincs mit csinálni, sajátos bűvésztrükköket mutat be a visongó diákoknak, majd füstölő, kiégett ruhában menekül az osztályból. Ekkor ütközik bele a folyosón egy gyönyörű nőbe, akiről hamarosan kiderül, nem más, mint Kapy Tímea, a négycés tanuló... mellesleg vívóválogatott.


DECEMBER 24-30-IG (csütörtöktôl szerdáig)
13.30 órától

MulanSzínes, szinkronizált Walt Disney rajzfilm


DECEMBER 24-30-IG (csütörtöktôl szerdáig)
15.30, 17.45 és 20.00 órától

Keresd a nőtSzínes, szinkronizált, amerikai vígjáték

Főszereplők:

 • Cameron Diaz
 • Ben Stiller
 • Matt Dillon
Rendezô:
 • Peter és Bobby Farrelly

Ted a világ legszerencsésebb fickója - legalábbis arra a néhány órára, amíg úgy hiszi, hogy a suli legjobb nőjével, Maryvel fog a szalagavatón feszíteni. Hát... feszíteni ugyan feszít, de egész mást és egész máshol: a nagy napon ugyanis Ted sikeresen becsípi összes féfiúi ékességét a nadrágja zipzárjába. A kínokat fokozandó mindez természetesen a lányos háznál történik, az egész família szeme láttára. Eltelik 13 év, mire Ted rájön, hogy egyetlen nőt szeret egész életében, Maryt, akinek a sajnálatos események óta nyomát vesztette. Felbérel tehát egy másodosztályú bájgúnárt, aki magándetektívnek mondja magát, hogy derítse ki, hol él és mit csinál most a gyönyörű Mary. A detektív nemcsak megtalálja a lányt, de azonnal bele is szeret. Ezzel azonban nincs egyedül: az ellenállhatatlan Marynek egész kis rajongótábora van, amelyhez hamarosan Ted is csatlakozik. A Dumb és Dumber és a Tökös tekés alkotóitól!


DECEMBER 31-JANUÁR 6-IG (csütörtöktôl szerdáig)
13.30, 15.30,és 17.45 órától

Egyiptom HercegeSzínes, szinkronizált amerikai rajzfilm (DTS)

Rendezô:

 • Brenda Chapman
 • Steve Hickner

Két ember - akik fivérek, és a világ leghatalmasabb birodalmának hercegei. Egyikük egy nap Egyiptom ura lesz. A másikra sokkal magasztosabb sors vár. Egy hazugság fivérekké tette őket... de az igazság szétrombolja a dinasztiát, és örökre elválasztja őket... hitüket... örökségüket... végzetüket. Mózes epikus utazásának történetét a rabszolgától a hercegen át a felszabadítóig újra és újra elmesélték századokon át, nemzedékek sorát inspirálta. Most ez az időtlen történet új formában kerül a nézők minden generációja elé, a filmvászonra. Steven Spielberg produkció.


DECEMBER 31-JANUÁR 6-IG (csütörtöktôl szerdáig)
20.00 órától

Mint a kámforSzínes, amerikai krimi (DTS)

Főszereplők:

 • George Clooney
 • Jennifer Lopez
Rendezô:
 • Steven Soderbergh

Jack Foley több bankot rabolt ki, mint bármely kollégája - fegyver nélkül. Csak egy a bökkenő - mindig nyakon csípik. Általában a kocsival van gond - volt amikor a bankból kirohanva azt látta, hogy ég a járgány, vagy legutóbb az aksi merült le.
Háromszoros visszaesőként most 30 évet kell leülnie. De ő inkább felülteti az őröket és rabtársait - és máris egy kocsi csomagtartójában robog a szabadság felé. Csakhogy a csomagtartóban van még valaki más is, szorosan testközelben. Egy rendkívül csinos és izgató hölgy. Aki mellesleg szövetségi rendőrbíró...


Kamaramozi