Az Év Háza '98
Pályázati Hirdetmény


Ismét országos, nyilvános, egyfordulós építészeti pályázatot hirdetünk, amelynek célja az építészeti és környezetkultúra fejlõdésének elõsegítése, és a saját erõbõl megépült példás házak bemutatása.

A pályázat nyilvános, azon a kész lakóház dokumentációjával részt vehet az épület tervezõje és építtetõje együtt vagy egyedül a másik beleegyezõ nyilatkozatával. A pályázatok lehetõséget nyújtanak a bírálóbizottságnak az épület megtekintésére, és vállalják, hogy nevük, a ház tervei és képei a sajtóban megjelenjenek.

A pályázatot a Családi Ház szerkesztõségébe kell postán beküldeni.
Címe: 1026 Budapest, Trombitás út 26.
Benyújtási határidõ: 1998. szeptember 18.

Részletes információ és kiírás a szerkesztõségben, a fõépítészi hivatalokban és a 212-2378 telefonszámon kérhetõ. A bírálóbizottság a szakma neves képviselõibõl, valamint a szakfolyóiratok fõszerkesztõibõl áll.
A legjobb pályamûvek tervezõi elnyerik a Családi Ház, a Lakáskultúra és az Otthon fõdíját és oklevelét. A házak építtetõi bronz dombormûvet vehetnek át. A többi eredményes résztvevõnek szakmai szervezetek és a termékgyártók adnak át különdíjakat.
Eredményhirdetés 1998. decemberében lesz, a nyertes pályamûveket a sajtó ismerteti.
A pályázati anyag tartalma: M=1:100 léptékû alaprajzok, metszetek, homlokzatok, mûleírás, a beépített anyagok és szerkezetek leírása, helyszínrajz, térképvázlat a helyszíni szemléhez, pontos cím irányítószámmal és a házról készült minimum 4 db levelezõlap nagyságú fénykép (színes xerox nem felel meg).